Operation - Blindtarm

Tjo breee! ding dong dang!!!

Igår kl 19.00 ca kom jag hem från sjukhuset där jag spenderat dem senaste 24 h.
Allt började i måndags morgon, vid 11-tiden, då jag skulle gå upp ur sängen.
Min mage krampade och gjorde riktigt ont, smärtan stod i i ca 5 h innan den började avta.
Under dessa timmar spydde jag och kännde mig lätt febrig. Jag ringde min flickvän och berättade symtomen för henne, och underbar som hon är så ringde hon senare vidare till en sjuksköterska för råd. Mimmi tyckte från första början att jag skulle åka in till sjukhuset, och sedan gav jag med mig, trots att jag bara trodde detta va något vanligt mag-ont med magen.
Tack vara min kära flickväns övertalande så åkte jag med min värdmamma till sjukhuset i Fremont, vilket visade sig vara otroligt viktigt för min hälsa.
Efter blodprov, och blandade tester, bl.a x-ray, och timmars väntande, så kom doktorn in med resultaten.
Det visade sig att min blindtarm var infekterad och att det var superbra att jag kom in så tidigt, att hade jag inte kommit in då så hade jag gjort det dagen efter av värre intensivare smärtor. Pga infektionen i blindtarmen så var enda alternativet att operera bort den så snabbt som möjligt, för desto längra man väntar med att operera, desto farligare blir det med infektionen. Väntar man allt för länge kan det vara livshotande om blindtarmen "brister".

Nu var det dags för operation. Nu först blev jag nervös, andningen blev svårare, astman värre.
Att rulla genom hallen på en sjuksäng utan några anhöriga bredvid känndes väldigt konstigt, och ensamt, men jag hade med mig ett kort på mig och min underbara flickvän i fickan som lugnade ner mig.
Sen låg jag där på operationsbordet, och dem började söva ner mig. Jag vaknade upp antagligen 2 h senare, och allting känndes lite konstigt. Senare kom doktorn in och sade att allt hade gått kanon, vilket va skönt att höra :)

Låg där på sjuksängen i ca 12 timmar, utan aptit, men sjukt torr i munnen :P
Fick morfin för att stilla smärtan, vilket jag tror att den gjorde, kommer nämligen inte ihåg så mycket :)
Åkte hem vid 19 tiden, och jag fick åka rullstol till utgången, wiieee :D

Nu är jag hemma och sitter i soffan å kollar på tv. Har spenderat hela dagen i sängen i stort sett och pratat med mamma och med älsklingen på skype också :) Doktorn så att jag inte får lyfta mer än 10 kilo under dem närmaste 10 dagarna, och att jag ska promenera lite varje dag. Får inte åka snöskoter eller göra något sånt förrens om 10 dagar heller, det suger. Får inte gymma fullt ut på 3 veckor heller, dallas vad svag jag kommer vara sen, men får gymma på hårt sen igen efter :)


Peace 'n cookies people!

Kommentarer
Postat av: linnea

åh, albin! vilken otur du har. kan inte vara roligt att få gå igenom något sånt alldeles ensam. tänker på dig här hemma, hoppas du har det bra :) kramis från din x-klasskompis

2010-12-30 @ 11:19:45
Postat av: måns abraham..son

ajaj albin! tur att det gick bra iaf, tänker på dig maan! love ya <3

2010-12-30 @ 19:38:48
Postat av: Anonym

Blev det en "walk to remember" igår Albin? Tog du stavarna med dig, haha!! Skämt åsido..ta hand om dig nu...Kramar mamsen <3

2010-12-30 @ 21:17:09
Postat av: mormor

Jaha Albin, nu har du fått vara med om detta också. Helt otroligt att du skulle åka på blindtarmsinflammation just nu!!!! Tack och lov gick även detta bra. Nu får vi vänta med tunga lyft och aktiviteter ett tag och sedan är du fit for fight igen. Ta vara på dina dagar i USA, nu har du redan varit där halva tiden. Och de sista fem månaderna kommer att rusa iväg. Kram från mormor

2011-01-02 @ 13:12:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0